Global verden

Jeg har gjort globaliseringen til mit liv. At leve globalt er fascinerende, og man kommer til at se helt anderledes på Danmark og Vesten.
Nu er det ikke bare en del af produktionen, men magtens centrum, der flytter fra Vesten til Østen. Den udvikling påvirker hele verden – erhvervsmæssigt, politisk og i vores dagligdag. Den helt store opgave for os i Vesten er at forstå Den nye Verden og at omstille os, så vi kan klare os i en fremtid, hvor de nye lande bliver stærkere end Vesten.
Vi kommer til at leve mere multikulturelt end tidligere. At acceptere dette bliver en stor udfordring til de vestlige lande. Mange betragter globaliseringen som en trussel, men den giver individerne større muligheder end nogen sinde. Vækstlandenes nye middelklasse giver os nogle muligheder, hvis vi forstår at gribe dem.
Siden 1989 har jeg boet det meste af tiden i udlandet, først i Bruxelles, siden hen i Frankfurt og Shanghai. Jeg betragter Tyskland og Kina som de vigtigste faktorer i den europæiske og globale udvikling. Jeg har levet i Den nye Verden siden 2005, først med en ét-årig Land Rover-rejse gennem Asien, siden hen med otte års arbejde i Kina, afbrudt af rejser i Mellemøsten og korte ophold i Danmark. Siden 2014 har jeg boet i Lübeck, som under Valdemar Sejr kom under dansk flag en kort overgang, fra 1203 til1225. I 2016 rejste jeg i en Land Rover gennem Afrika fra Cape Town til Cairo. Lübeck er blevet en base for et globalt liv, og hver uge skriver jeg en international analyse.